Kozí mléko

Účinky kozího mléka znali již staří Římané, kde bylo kozí mléko považováno za „elixír krásy a dlouhověkosti“ a bylo velmi ceněné.
Kozí mléko je biologicky velmi významný nápoj, jehož složení je jiné než u mléka kravského.
Obsahuje minerální soli vápníku, hořčíku, sodíku, draslíku i fosforu a soli stopových prvků: mědi, zinku, manganu, titanu, chrómu  a kobaltu a řadu vitamínů: A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovou.
Je velmi lehce stravitelné.  Najdeme v něm probiotika, která pomáhají udržet v dobrém stavu trávicí systém. Díky tomu mimo jiné posilují i imunitu organismu. Kozí mléko snižuje obsah triglyceridů a tzv. špatného cholesterolu v krvi. Obsahuje taurin, který stimuluje nervovou činnost a pomáhá regenerovat tělo po náročném fyzickém výkonu.

 

Kozí syrovátka

Syrovátka, zbytkový produkt při výrobě tvarohu a sýrů, může být vzhledem ke svému unikátnímu složení skvělým nápojem při redukčních dietách. Obsahuje nepatrné množství tuku, což z ní činí skvělý zdroj energie a živin.
Z vitamínů jsou zastoupeny vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6, B12), H a E, ale také nepatrné množství vitamínu C. Obsahuje také hořčík, vápník, draslík, fosfor, sodík a zinek.

Syrovátkové kyseliny zlepšují vstřebávání vápníku.

 

Kozí tvaroh

Kozí tvaroh je velice lahodným, zdravým a hodnotným mléčným výrobkem. Říká se, že je to „bílé zlato“.
Obsahuje mnoho užitečných vitamínů skupiny B, A, C, D, Eminerálních látek a kyselinu listovou. Kozí tvaroh je vhodný pro všechny věkové kategorie pejsků. Je také skvělým pomocníkem při nabírání svalové hmoty vašeho pejska.

Svému pejskovi můžete připravit ke snídani například kozí tvarohPoctivým ovocným müsli, nastrouhaným jablíčkem a vajíčkem.

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz