Březen

Za dveřmi už ťuká jaro, a i když to venku stále ještě nevypadá, příroda se začíná pomalu probouzet. V měsíci březnu je nejohroženějším orgánem žlučník. Jak tedy pejskovi pomoci posílit tento orgán?

Z obilovin volíme převážně rýžové vločky nebo kuskus. Pomalu zařazujeme přirozeně osvěžující potraviny, které pomohou jak žlučníku, tak i játrům a krvetvorbě. Ze zeleniny je nejvhodnější kyselé zelí, salát, ale také mrkev nebo červená řepa.

Z doplňků přidáváme nejlépe ty, které mají antioxidační účinky. Mezi ně patří zejména náš produkt Mořská rovnováha, který obsahuje přes 30 druhů vitamínů, skvěle působí na zdraví srsti a kůže, ale také podporuje trávení.

Velmi vhodná je také sladkovodní sinice spirulina s vysokým obsahem lehce stravitelných bílkovin a minerálů. Má silné antioxidační vlastnosti, usnadňuje hojení ran, a tím snižuje riziko zánětu a také zlepšuje zažívaní. 

Do misky doporučujeme vždy přidávat kvalitní olej a v měsíci březnu tím nejvhodnějším bude olej lněný nebo olej z ostropestřce mariánského, který je skvělým antioxidantem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz